tirsdag 31. januar 2012

Latterkrampe

Latterkrampene har sittet løst i dag! Det er så godt å le!! Latter smitter mer enn forkjølelser og omgangssyke. Og det er godt å se og høre at andre ler fordi jeg ler!!

Sov godt i natt og energien holdt til utpå ettermiddagen. Nå er det om å gjøre å mobilisere til kveldsmøte, men jeg må innrømme at det frister mest å dra hjem, slappe av og samle krefter. Men jeg er for pliktoppfyllende og ender nok med å delta på møtet, gjespende og småhutrende. Tror jeg brygger på en forkjølelse. Æsj!




fredag 27. januar 2012

Berg og dalbane

Livet mitt er som en berg og dalbane. Jeg slynges opp og ned, hit og dit i varierende tempo, og jeg vet ikke hva som venter rundt neste sving. Jeg er alltid sliten når uka er omme, i dag er intet unntak. Store hendelser og sterke følelser hele tiden. Det blir jeg ufattelig sliten av. Denne helgen er det seminar med jobben. Det betyr lite tid til hvile som jeg så sårt trenger nå. Vi ble ferdig tidligere enn planlagt, heldigvis. Så her ligger jeg i badekaret, har grått en stund, lytter til klassisk musikk og prøver å falle til ro.

Jeg har gitt meg selv et løfte. Et viktig et. Å la følelser og tårer få sitt utløp og ikke gjøre som jeg har gjort i mange år; å presse de unna overflaten. Til jeg har ovebevist meg selv om at alt er greit igjen. Jeg holder mitt løfte til meg selv - selv om det er uvant og gjør vondt - fordi jeg er den viktigste personen i mitt liv!

I helgen er første gangen jeg er i festlig lag som singel. For første gang på over tyve år. Jeg har ofte vært alene før også, så det skulle ikke være noen grunn til å grue meg. Men det gjør jeg altså...

Og i kveld er jeg er vettskremt av tanken på å forbli alene! Og det går på tvers av et annet løfte jeg har gitt meg selv; å gi meg selv god tid til å legge ekteskapet bak meg, finne mitt nye ståsted og balansepunkt i livet FØR jeg slipper en ny mann inn i livet mitt.

Når jeg er sliten blir det vanskelig å skille inntrykk og tanker fra hverandre, alt blir et sammensurium som det føles umulig å rydde opp i.

Jeg håper den store hotellsenga er god å ligge i og at den vil hjelpe meg til en god natts søvn og hvile - det er eneste medisin når det er tomt for krefter.

Jeg er i ferd med å falle til ro igjen. Det er det jeg får igjen for å holde løftet mitt og derfor er det et løfte som er lett å holde!

torsdag 26. januar 2012

Ord for dagen

I've continued to recognize the power individuals have to change virtually anything and everything in their lives in an instant.

I've learned that the resources we need to turn our dreams into reality are within us, merely waiting for the day when we decide to wake up and claim our birthright.

Anthony Robbins

torsdag 19. januar 2012

Jeg vil sove!

Dårlig nattesøvn hele uka tærer på humøret, tålmodigheten og gjør meg mer stresset. Jeg våkner mange ganger hver natt . Hver gang det skjer blir jeg superstresset og fortvilet, da tar det litt tid før jeg klarer å roe meg ned nok til at jeg klarer å sovne igjen. Forleden natt tok jeg en sovetablett. Dårlig ide, veldig dårlig ide! Joda, jeg fikk sove, men hadde hangover til lenge etter lunsj.

tirsdag 17. januar 2012

Hverdag

Etter så lang tid med uvanlige dager gjør det godt med hverdager! Selv om ikke alle hverdager er så produktive og effektive som jeg skulle ønske. Skulle så gjerne klart å gjøre så mye mer. Har så mye ugjort og det stresser meg at det vil ta lang tid å få unna alt dette. Da hjelper det lite at jeg sliter med å sove om natta.. Det har vært et periodevis problem i mange år. Nå er det en slik periode igjen. Måtte det går fort over - jeg trenger all søvn jeg kan få, jeg trenger overskudd og krefter!

mandag 16. januar 2012

Lengre dager og mer lys

Jeg tilhører de som synes at vinteren er tung å komme seg gjennom og bruker mye energi på å komme meg gjennom "mørketiden". Så langt i vinter har det vært helt andre ting å tenke på og mange ganske trivielle ting og tanker får ikke oppta særlig mye tankevirksomhet. Så i stedet for at jeg tenker på at det er vinter, mørkt og lite snø ute, velger jeg å fokusere på at etter vintersolverv har dagen blitt nesten tre kvarter lengre og dagene blir lysere! Og det både i overført og bokstavelig betydning. Akkurat nå skinner ei blek vintersol bak et lett skydekke - så vidt nok til at trær, bygninger og mennesker kaster svake skygger. Det er viktig å nyte det vakre i øyeblikkene!


I går ble det endelig en treningsøkt. Har ikke hatt energi til å trene tidligere i uka og det var godt å kjenne at kroppen fungerte i går! Det gir meg motivasjon til å planlegge faste treningsavtaler med meg selv. Og etterlengtet energi og overskudd til å fortsette på veien tilbake til livet!

lørdag 7. januar 2012

En nedtur jeg er glad for

I dag feirer jeg en nedtur!

Siden 1. juni i fjor har jeg jobbet for et lettere liv, bokstavelig talt. I dag viste vekta endelig minus ti kilo! I løpet av disse månedene har jeg gjort mitt beste for å spise riktig og å spise nok. Det er langtfra alle dager jeg lykkes like bra. Det har vært dager i høst jeg rett og slett har slitt for å klare å spise i det hele tatt. Andre dager har oppgaven vært å spise ofte nok, ikke riktig sammensatte måltider.

At jeg har klart å gjøre dette parallellt med alt det andre som har skjedd i livet mitt i denne tiden er jeg stolt over! Å erfare at jeg får til dette betyr mye for meg.

Et delmål er nådd og motivasjonen til videre innsats er stor. Og nå som jeg også begynner å få grep på balansegangen når det gjelder mosjon også vet jeg at  mat og mosjon kommer til å finne en god og naturlig plass i mitt nye liv!



Just take one step at a time...
That's really all you can do....

onsdag 4. januar 2012

Hormoner i overflod

Ingenting vipper meg mer ut av funksjon enn en overdose med hormoner! Det hjelper ikke at kalenderen blinker en velmenende advarsel mange dager i forveien. Eller at de fysiske signalene ikke er til å misforstå eller ignorere - også det mange dager på forhånd. For når det hele eksploderer som den største raketten på nyttårshimmelen så både kropp og hode bråstopper - da går verden under likevel...

Jeg er knallflink til å blokkere disse dagene ut av hukommelsen, for sannelig blir jeg ikke like overrasket hver eneste gang! Men èn ting forundrer meg like mye; hvorfor i alle dager er det komplett umulig å lykkes med berolige meg selv med at dette skyldes hormoner, at det går fort over og at verden slett ikke raser sammen?!

Hele separasjonsprosessen er en kontinuerlig berg og dalbane. Det er til tider ekstremt belastende både fysisk og psykisk. Jeg jobber hardt med å ta vare på meg selv. Og jeg bruker mer tid enn vanlig til å kjenne etter hvordan jeg faktisk har det. Da er det heller ikke uventet at en overdose med hormoner på toppen er nok til å sette hele dama ut av funksjon en stund.

Heldigvis går det fort over! I dag ler jeg godt og hjertelig av gårsdagens mange strabaser!

Jeg minner meg selv på at det er ikke uten grunn at jeg bør ta akupunktur og fotsoneterapi fast hver måned. Av alle ting jeg har prøvd for å holde hormonspetakkelet i sjakk er det nettopp det som fungerer best for meg. Og jeg tror sannelig at jeg skal innføre noe nytt; å være så grei med meg selv at neste gang dette skjer så avlyser jeg alle avtaler og tar en rolig kveld hjemme i sofaen!





mandag 2. januar 2012

En god start er halve jobben

Det sies at en god start er halve jobben. Det stemmer, i alle fall i dag. Som følge av denne krevende livssituasjonen jeg er i er det en stor utfordring både å konsentrere meg og å prioritere det som skal gjøres. Jeg har en krevende jobb, en hektisk hverdag, er utpreget systematiker og beklageligvis også perfeksjonist. Det er en krevende kombinasjon! Jeg blir fryktelig frustrert over at jeg ikke fungerer skikkelig, det går utover selvtilliten og gir meg en følelse av manglende mestring.

Men i dag har jobben gått på skinner og jeg har fått gjort mye! En dag er ikke allverdens, men jeg gleder meg over at denne dagen har vært både fin og produktiv!


Med en god ukestart er jeg godt motivert til å opprettholde fokuset på tre viktige hverdagsoppgaver:
  • Spise nok og riktig slik at vekta fortsetter å gå ned
  • Å holde på søvnhygienen slik at jeg får nok søvn
  • Trimme regelmessig og på en slik måte at det genererer overskudd
Dette kan virke enkelt, men det er slett ikke tilfelle. Men når disse tingene fungerer gir det meg energi og styrke til å takle de andre utfordringene i livet mitt.

søndag 1. januar 2012

Kongens tale

Jeg har lyttet mye til Marit Larsen sin versjon av Vår beste dag. Det er ei vakker vise med en tankevekkende tekst. Kongens tale i går kveld innbød til refleksjon over året som har gått og hvordan årets store hendelser har preget oss. Jeg opplevde sommerens store mareritt på nært hold. Men for meg appellerte talen først og fremst til det nære og personlige i livet; gode relasjoner, vennskap, samhold, fellesskap og gode samtaler. Alt dette har jeg hatt stort behov for og stor glede av i året som gikk. Jeg vet at dette blir viktig for meg i det nye året også, og jeg vil at dette skal være et viktig fundament i mitt liv.

Jeg er optimistisk ved starten av et nytt år. 365 blanke ark. 365 dager med fargestifter. 365 dager jeg skal fylle med ulike farger og innhold. Jeg vet at om en dag ender opp som grå og mørk, er det alltid et håp og en mulighet for at dagen i morgen blir vår beste dag!

Jeg tar med meg Kongens avslutningsord fra talen i går inn i 2012. Jeg er sterkere enn jeg tror og modigere enn jeg aner og takk for at jeg aldri er alene!
 

Hvert eneste menneske har en stor kraft i seg — som kan bære oss gjennom det vi møter i livet. Men vi klarer det ikke alene. Og alene skal ingen måtte være om å mestre livets største utfordringer. Med håp for det nye året tar vi også med den siste strofen i Erik Byes vakre vise:
Dagen i morgen — den skal bli vår beste dag.

Jeg ønsker dere alle et godt nytt år!



Vår beste dag - Erik Bye
Kom og lytt til lyset når det gryr av dag
Solen løfter sin trompet mot munnen.
Lytt til hvite sommerfuglers vingeslag;
Denne dag kan bli vår beste dag!
Stien som vi gikk i går er like ny,
Hemmelig som ved vårt første morgengry;
Mangt skal vi møte – og mangt skal vi mestre
Dagen i dag – den kan bli vår beste dag.


Kom og lytt til dypet når vi ror mot dag,
Hør, maneten stemmer sine strenger.
Løfterik er tonen i et fiskevak,
Denne dag kan bli vår beste dag!
Fjorden vår er like ny og blå og blank,
Blikket ditt er fritt og ryggen like rank,
Mangt skal vi møte – og mangt skal vi mestre
Dagen i dag – den kan bli vår beste dag.


Kjære lytt til mørket når vår dag er gått,
Natten nynner over fjerne åser.
Mangt har dagen skjenket oss av stort og smått,
Mer, kan hende, enn vi har forstått,
Månen over tun og tak er like ny,
Men tier stille om vårt neste morgengry.
Mangt skal vi møte – og mangt skal vi mestre
Dagen i morgen skal bli vår beste dag.